Ledeno kraljestvo

Kraljestvo Snežne kraljice se razprostira na prostranem travniku pred vstopom v sotesko Mlačca pri Mojstrani.

Preko grajskega hodnika se boste obiskovalci podali do ogromnega ledenega prestola, na katerega se bodo najmlajši lahko tudi povzpeli. Sprehodili se boste po parku ledenih vrtnic, lepotilnega salona »Ivje« do vodnjaka želja. Pot vas bo vodila mimo rudnika ledenih kristalov in Galerije polarnih vetrov.

Ne da se prešteti vseh skulptur, svečk, obokov, velbov, rožic, lampijonov, smrekic, vodometov, jezerc in okraskov iz ledu, ki vas bodo pričakali ob vstopu v sotesko. Vsak meter ledenega prihoda je popolnoma dodelan. Poseben čar dodajo ledu bakle in lanterne. V njihovem soju ledene svečke oživijo, zatrepetajo in zaplešejo, če si le vzamete dovolj časa in to opazite.

 

Ogledi bodo možni:

  • v času predstav Žive jaslice v ledu (25.12-1.1.2018) od 9. do 14.ure
  • v času, ko predstav ni od 9. do 19.ure 

Predviden datum odprtja: 15.december 2017

Cene vstopnic: 6 € odrasli in 4 € otroci.

Kako nas najdete?
Po gorenjski avtocesti do Jesenic-izvoz Hrušica, nato v smeri Kranjske Gore do vasi Mojstrana. Sredi vasi je odcep proti dolinama Kot in Krma (Zgornja Radovna in Bled), po približno 500m ceste se pri tabli Mlačca zavije ostro desno, po 100m je parkirišče poleg igrišč za tenis, ki jih prav tako vidite z glavne ceste.

Ledeno kraljestvo je odvisno od danih temperatur, zato si pridržujemo pravico do spremembe odpiralnih časov. Spremembe bodo navedene na spletni strani v rubriki: NOVICE in na naši FB strani: Ledeno kraljestvo Mojstrana.
Share