PCT in druge pomembne informacije za obisk

Da bo vaš sprehod v Ledenem kraljestvu kar se da varen in prijeten, vas prosimo, da se predhodno seznanite z veljavnimi ukrepi za preprečevanje širjenja virusa COVID-19 ter ostalimi informacijami, povezanimi z obiskom.

  • Ledeno kraljestvo bo odprto od 17.12. do 19.12.2021 od 10.00 do 19.00, med tednom med 20. in 23.12. od 14.00 do 19.00 in od 24.12. do 2.1.2022 vsak dan od 10.00 do 19.00. V januarju in februarju bomo obratovali glede na razmere. Nov odpiralni čas bomo objavili pravočasno.
  • PCT pogoj ni potreben za vstop in sam sprehod po zunanjih dostopnih površinah namenjenih obiskovalcem v Ledenem kraljestvu. Ob nakupu vstopnic pri blagajniškem okencu, vstopu in izstopu iz Ledenega kraljestva, boste v primeru večjega števila obiskovalcev potrebovali zaščitno masko. Namestite si jo tudi vselej, kadar ni mogoče držati medsebojne razdalje 2 metra med člani različnih gospodinjstev. Obvezno je tudi razkuževanje rok.
  • Za obisk Ledenega kraljestva se ni potrebno predhodno najaviti, razen v primeru večje skupine (nad 10 oseb).
  • V primeru večjega števila obiskovalcev bomo vstop v Ledeno kraljestvo omejili oziroma primerno časovno razporedili za zagotavljanje primerne razdalje med člani različnih gospodinjstev, zato obstaja možnost nekajminutnega čakanja pred vhodom v Ledeno kraljestvo. Prosimo za razumevanje. 😊
  • Vstop s psom žal ni mogoč, ker rumene lužice na snegu in ledu težko skrijemo za druge obiskovalce.
  • Cena vstopnice za Ledeno kraljestvo: 6 € odrasli, 4 € otroci, 1 € predšolski otroci. Plačilo je možno le z gotovino.
  • Turističnih voucherjev (bon21) ne sprejemamo.
  • Zadnji vstop v Ledeno kraljestvo je mogoč ob 18.45.

❄❄❄Kje nas najdete? ❄❄❄

Z avtom lahko po cesti, ki se v vasi odcepi proti Radovni (Kot, Krma), pridete direktno do prizorišča, kjer vas pričakuje veliko brezplačno parkirišče. Če pa se želite sprehoditi pa lahko avto pustite v Mojstrani pri Vrtu Viharnik ali Slovenskem planinskem muzeju (oboje je odprto za obisk) in po Triglavski ulici nadaljujete peš, čez zelen most in po bregu navzgor. Vhod Ledenega kraljestva dosežete v dobrih 5 minutah.

 

Komentiraj