• Cenik

  Cena vstopnic za ogled ledenega kraljestva:
  - 6 € odrasli
  - 4 € otroci
  - 1€ predšolski otroci
 • Informacije

  Parkirišče je na voljo neposredno pred prizoriščem popolnoma brezplačno.
  Dostop je omogočen tudi otroškim in invalidskim vozičkom.
  Psom vstop ni dovoljen.
 • Odpiralni čas

  Skozi Ledeno kraljestvo se boste lahko sprehodili med 10. in 19. uro. Zadnji vstop bo mogoč ob 18.45.

Ledeno kraljestvo

S ponedeljkom, 1.3.2021 ZAPIRAMO Ledeno kraljestvo Mojstrana. Hvala vsem, ki ste nas obiskali.

Upamo, da se zopet vidimo naslednje leto.

Odpiralni čas: Skozi Ledeno kraljestvo se boste lahko sprehodili med 10. in 19. uro. Zadnji vstop bo mogoč ob 18.45.

Ogledi bodo zagotavljali vašo varnost, saj so vse poti speljane enosmerno in se ne boste srečevali z drugimi obiskovalci. Prosimo vas, da upoštevate vsa navodila in priporočila NIJZ.

Cena vstopnice za Ledeno kraljestvo: 6 € odrasli, 4 € otroci, 1 € predšolski otroci

Sprehodite se po gozdni pravljični poti, ki se pne ob potoku med v led odetimi drevesi, brvmi, potočki, jezerci in vodometi, mimo lurške kapelice in mlina do pravcate male gorenjske vasice s cerkvico. Ledenemu kraljestvu smo letos dodali veliko novega:

– Naš ledeni park je dobil mnoge zanimive živalske prebivalce izpod spretnih rezbarskih rok.

– V hlevčku vas bo pričakala sveta družina v naravni velikosti.

– V galeriji si boste lahko ogledali fotografije našega skoraj 20-letnega ustvarjanja: tako gledaliških predstav, kot ledenega kraljestva, plezalnega vrtca in celo sanjske zimske poroke.

– V ledenih foto-kotičkih boste z nepozabnimi motivi ustvarili nepozabne spomine.

Veselimo se vašega obiska.

Ledeno kraljestvo Mojstrana bo odprto dokler nam bodo to omogočale vremenske in epidemiološke razmere. O morebitnih spremembah vas bomo obvestili na naši spletni strani in na fb strani Ledeno kraljestvo Mojstrana.

Ledeno kraljestvo se razprostira na prostranem travniku pred vstopom v sotesko Mlačca pri Mojstrani.

Preko grajskega hodnika se boste obiskovalci podali do ogromnega ledenega prestola, na katerega se bodo najmlajši lahko tudi povzpeli. Sprehodili se boste po parku ledenih vrtnic, lepotilnega salona »Ivje« do vodnjaka želja. Pot vas bo vodila mimo rudnika ledenih kristalov in Galerije polarnih vetrov.

Ne da se prešteti vseh skulptur, svečk, obokov, velbov, rožic, lampijonov, smrekic, vodometov, jezerc in okraskov iz ledu, ki vas bodo pričakali ob vstopu v sotesko. Vsak meter ledenega prihoda je popolnoma dodelan. Poseben čar dodajo ledu bakle in lanterne. V njihovem soju ledene svečke oživijo, zatrepetajo in zaplešejo, če si le vzamete dovolj časa in to opazite.

Žive jaslice

Dragi obiskovalci,

obveščamo vas, da zaradi letošnjih razmer 19. gledališka predstava Živih jaslic v ledenem kraljestvu žal ODPADE.

Vseeno pa vas lahko povabimo, da se sprehodite po ledenem kraljestvu, katerega bomo še bolj skrbno ustvarjali kot prejšnja leta.

Novice

Zapiramo Ledeno kraljestvo in DELNO ledno plezališče.

Spoštovani obiskovalci in plezalci! S ponedeljkom, 1.3.2021 zapiramo Ledeno kraljestvo in DELNO tudi ledno plezališče. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas kljub nekoliko nenavadnem letu podpirali in obiskali. Upamo, da se naslednjo zimo zopet srečamo! ❄ Informacije za ledno plezanje: 031 677 203

Vabljeni v Ledeno kraljestvo!

Od jutri, 17.2.2021 dalje bo vsak dan od 10. do 19.ure omogočeno sprehajanje skozi Ledeno kraljestvo Mojstrana. Zadnji vstop bo mogoč ob 18.45. Pot skozi ledeno kraljestvo je varna, saj je speljana enosmerno in se tako ne boste srečevali z drugimi obiskovalci. Prosimo vas, da kljub temu upoštevate vsa navodila in priporočila NIJZ. Ledeno kraljestvo

Odpiramo plezališče v Mlačci

Jutri, 21.1.2021 odpiramo plezališče v soteski Mlačca. Plezališče bo odprto od 9.00 do 16.00. Zaradi upoštevanja epidemioloških ukrepov vas naprošamo, da za uporabo plezališča prej pokličete na 031/495-275 , ker bo število navez omejeno. Izvedba tečajev in najem inštruktorja ter opreme ni mogoča.

Ledeno kraljestvo je še vedno ODPRTO.

Vabljeni, da vas pot zanese v Mojstrano, v sotesko Mlačca na ogled Ledenega kraljestva, kjer se združita čarovnija narave in delo pridnih rok. Odprti smo med petkom in nedeljo od 10. do 19.ure! ❄

Ledeno kraljestvo v tednu med 13.1. in 19.1.

V tem tednu nas lahko obiščete v petek, soboto ali nedeljo (17., 18. in 19.1.) med 10. in 19. uro. Vabljeni! ❄ Od ponedeljka do četrtka bo ledeno kraljestvo zaprto.

Ledeno kraljestvo je še vedno ODPRTO!

Ledeno kraljestvo je še vedno ODPRTO! Ta teden smo odprti od 10. do 19.ure, v naslednjem tednu pa bomo odprti: – od ponedeljka do petka med 14. in 19.uro – v soboto in nedeljo med 10. in 19.uro. Vabljeni! ❄

Zahvala

Ustvarjalci jaslic se vam zahvaljujemo za obisk in podporo, kljub temu, da nam vremenske razmere niso bile najbolj naklonjene. Hvala vam, da ste z nami v dobrem in slabem. V novem letu vam želimo polno drobnih čudežev in da se vam izpolnijo vse želje. Upamo, da se vidimo zopet naslednje leto. ❄ Še vedno pa je

Obvestilo – 24.12.2019

Kljub odjugi, ki nas je prizadela pretekli teden, bodo predstave Živih jaslic v ledu potekale NEMOTENO – od 25.12. do 30.12. ob 16., 17. in 18.uri. Čeprav nam je narava nekoliko zagodla, smo veseli, da se na prizorišču predstav še vedno lesketajo ledeni kristali in mnogo ledenih svečk. Ker želimo ledenemu kraljestvu čim prej vrniti

Ledeno kraljestvo ostaja ZAPRTO!

Mati narava nam jo je pošteno zagodla in nam je poslala močno odjugo, ki je močno poškodovalo naše ledeno kraljestvo. Sporočamo vam, da zaradi tega ledeno kraljestvo do nadaljnega ostaja ZAPRTO! O vseh nadaljnih informacijah vas bomo obveščali na naši fb strani in na naši spletni strani www.lednoplezanje.com/zive-jaslice/#novice.

Obvestilo – ledena dežela

Letošnje leto nam je vreme nekoliko ponagajalo, zato se naše napovedi, da se ledeno kraljestvo odpre 15. 12. žal ne bodo uresničile. Ledeno kraljestvo je še vedno v izdelavi, skoraj zagotovo pa ga bomo odprli 20. 12. 2019!Spremljajte našo FB stran in spletno stran, kjer bomo objavili vse informacije o odprtju ledene dežele.

7. Humarjev memorial

Tekmovanje bo potekalo v lednem plezališču Mlačca v bližini Mojstrane. Tekmovanje je odprtega tipa, saj je namenjeno druženju in preizkušanju moči na rekreativni ravni. Humarjev memorial je organiziran v spomin na ponesrečenega vrhunskega alpinista in plezalca Tomaža Humarja in bo potekal v soboto, 9. februarja 2019, z registracijo tekmovalcev ob 9. uri. Tekmovanje: Kraj: ledno plezališče Mlačca,

Zahvala

Vsi ustvarjalci jaslic se vam zahvaljujemo za tako množičen obisk, za vse pohvale in podporo. Upamo, da ste v predstavah uživali in da se zopet vidimo naslednje leto. Do takrat pa vam želimo leto polno drobnih čudežev, veliko izpolnjenih želja in obilo sreče v novem letu.

NE SPREGLEJTE!

Tudi letos vam ponujamo kombinirane karte s predstavami Živih jaslic v ledu in ogledom Slovenskega planinskega muzeja. Cena: zgolj 15 € za odrasle in 10 € za otroke. Oglejte si skulpture ledenega kraljestva v soju bakel in nekaj trenutkov vladajte ledenemu kraljestvu s prestola Snežne kraljice. V veliki kristalni dvorani boste spremljali gledališko predstavo Žive

NEWS: Ledno plezanje / Ice Climbing, 25.2.2018

Sporočamo vam, da s 1. marcem uradno odpiramo sotesko Mlačca za ledno plezanje. Žal nam zaradi neugodnih vremenskih razmer soteske ni uspelo odpreti že prej. Plezališče bo odprto od 9.00 do 22.00. Cena vstopnice je 15 EUR. Večje skupine prosimo za predhodne najave. Po predhodnem dogovoru je možen najem inštruktorja. Ponujamo tudi najem celotne plezalne

NEWS: Ledeno kraljestvo / Icy Kingdom, 25.2.2018

Sporočamo vam, da z jutrišnjim dnem, 26.2.2018 ponovno odpiramo Ledeno kraljestvo v Mojstrani. Ledeno kraljestvo bo na ogled vsak dan od 11.00 do 19.00. Vabljeni! We are happy to announce that we are reopening Icy Kingdom tomorrow, 26.2.2018. You are welcome to visit us every day from 11.00 till 19.00.  

Ice climbing, Information 19.1.2018

We are informing you that ice climbing in the Mlačca gorge is not possible due to bad weather conditions. Thank you for understanding.

Ledeno kraljestvo, obvestilo 12.1.2018

Obveščamo vas, da je zaradi odjuge, Ledeno kraljestvo do nadaljnega zaprto od danes naprej. Kraljestvo bo zaenkrat zaprto tudi ob vikendih. Ko bodo temperature zopet padle do te mere, da bomo lahko obnovili Ledeno kraljestvo, vas bomo obvestili o odpiralnih časih. Hvala za razumevanje!

Ledeno kraljestvo, obvestilo 8.1.2018

Pozdravljeni, zaradi močne odjuge danes, 8.1.2018 do petka, 12.1.2018 zapiramo Ledeno kraljestvo. Ledeno kraljestvo bo zopet odprto v soboto in nedeljo od 9.00 do 19.00. Hvala za razumevanje.

Zahvala

  Vsi ustvarjalci jaslic se vam zahvaljujemo za obisk in podporo. Upamo, da ste v predstavah uživali in da se zopet vidimo naslednje leto. Do takrat pa vam želimo leto polno drobnih čudežev in da se vam izpolnijo vse želje, ki ste si jih zaželeli ob vodnjaku želja.

Ledeno kraljestvo je odprto do nadaljnega

Zaključili smo staro leto in s tem tudi že tradicionalno 16. predstave Živih jaslic v ledu. Vsem se zahvaljujemo za obisk. Ledeno kraljestvo (samo prizorišče) pa zaradi dobrih razmer ostaja odprto. Zaenkrat je odprto vsak dan od 9. do 19.ure. Vabljeni!

Žive jaslice 2017 – obvestilo

Spoštovani obiskovalci! Zaradi varnosti smo se odločili, da letos omejimo število gledalcev na posamezni predstavi. To pomeni, da boste v primeru prevelikega števila gledalcev moralo počakati na naslednjo predstavo. Lahko pa vam zagotovimo, da boste predstavo videli prav vsi, ki si boste to želeli, saj bomo v primeru velike obiskanosti odigrali se dodatno predstavo ob

foto: Žiga Vogrin

Plačilo je možno le z gotovino.

Parkirišče je na voljo neposredno pred prizoriščem popolnoma brezplačno.

Dostop je omogočen tudi otroškim in invalidskim vozičkom.

Ogledi bodo zagotavljali vašo varnost, saj so vse poti speljane krožno in se ne boste srečevali z drugimi obiskovalci.

Psom vstop ni dovoljen.

Kje smo?

Po gorenjski avtocesti do Jesenic-izvoz Hrušica, nato v smeri Kranjske Gore do vasi Mojstrana. Sredi vasi je odcep proti dolinama Kot in Krma, po približno 500m makadamske ceste se pri tabli Mlačca zavije ostro desno, po 100m je parkirišče poleg igrišč za tenis. Od tu dalje pelje pešpot ob potoku cca. 300m in že ste v središču soteske Mlačca.

Dodatna ponudba

V Mojstrano lahko pridete za cel dan. Poleg Ledenega kraljestva si lahko ogledate tudi slap Peričnik, ki je oddaljen slabo uro hoda. Ko zamrzne in ustvari ledeno zaveso postane zares veličasten. Za vse, ki imate radi gore in vas zanima zgodovina alpinizma, je obvezen obisk Slovenskega planinskega muzeja. Tam se lahko lotite tudi Triglavskega izziva (escapebox), se virtualno popeljete po jeklenici s Triglava ali pa pobegnete s sobe pobega: Pobeg iz bivaka!

Če vas zanima kako izgleda Mojstrana iz višine pa se lahko odpravite na Grančišče, manjšo skalno vzpetino, ki se ponosno dviga nad Mojstrano. Pot do vrha vam bo vzela slabe pol ure.

Nikar pa ne pozabite krasnega vrta Viharnika, delo domačina Stanka Brusa, ki se nahaja ob Slovenskem planinskem muzeju. Vrt Viharnik ustvarja že več kot 20 let in vsako zimo ga obda z več kot 10.000 lučkami. Sicer pa je bil vrt Viharnik prvi, ki je postavil obeležje vsem Mojstranškim Olimpijcem, ki jih ni bilo malo, kar 21. Sedaj lahko njihova imena najdete na Trgu Olimpijcev (nasproti trgovine Mercator)!

Izlet lahko nadaljujete tudi v Kranjsko Goro, središče zimskih športnih užitkov, kjer se lahko podate na smučišče, drsališče, tek na smučeh, lahkoten pohod po okoliških gorah ali pa se pogrejete ob čaju in ognju v Alpski vasici.

IMG_6136-300x200

V soteski Mlačca pri Mojstrani domačin Pavel Skumavc vsako leto zamrzne pobočja soteske in uredi varovališča tako da nastane edinstven ledno-plezalni vrtec, kjer se prvič srečajo z ledom tečajniki iz cele Slovenije in tudi tujine, v previsih pa se varno kalijo mojstri lednega plezanja. To zimo bo plezališče še bolje urejeno, zanj pa skrbi Športno društvo lednih plezalcev Mlačca-Mojstrana (ustanovljeno 28.10.02). Zaradi velike množice plezalcev prejšnja leta od že nekaj let veljajo pravila obnašanja, plezalci morajo plačati vstopnino, za red pa skrbijo reditelji ŠDLPMM.

Jaslice 2019-2020

foto: Nik Bertoncelj

Jaslice 2018-2019

foto: Žiga Vogrin

Jaslice 2017-2018

foto: Žiga Vogrin

foto: Primož Pičulin

Jaslice 2016-2017

foto: Žiga Vogrin

Jaslice 2014-2015

foto: Žiga Vogrin