• Informacije

  Cena vstopnic za predstavo Živih jaslic:
  14 € odrasli, 8 € otroci, predšolski otroci 2 €.

  Parkirišče: neposredno pred prizoriščem
 • Dodatne Informacije

  Rezervacij ne sprejemamo; razen za organizirane avtobusne prevoze.
  Tribune: pretežno stojišča, nekaj sedišč za starejše, dostopno mamicam z vozički in invalidom
  Psom vstop ni dovoljen.
 • Gledališka predstava

  • 25. 12. - 30. 12. 2019
   ob 16., 17. in 18. uri

Ledeno kraljestvo je ZAPRTO.

Vabljeni, da nas zopet obiščete naslednjo zimo. Posodobljeno: 2.2.2020
 

Žive jaslice

Božična zgodba,
ujeta v ledeno kraljestvo
v Mojstrani.

Pridružite se nam na nepozabni pustolovščini, kjer si dih jemajoče stvaritve narave, svetopisemsko sporočilo in umetnost podajajo roke.

Ledeni spektakel, ki vključuje 40-minutno gledališko predstavo, v kateri se bo pred vami zvrstilo 19 igralcev, smo postavili v kuliso veličastnih 25-metrskih ledenih slapov, v katerih je sicer zimsko plezališče.

V čast nam je, da vas že 18. leto lahko povabimo tja, kjer si dih jemajoče stvaritve narave, svetopisemsko sporočilo in umetnost podajajo roke. 

Oglejte si skulpture ledenega kraljestva, osvetljenih s sojem bakel in lanternic, skupaj s Snežno Kraljico se povzpnite na njen ledeni prestol in nekaj trenutkov vladajte ledenemu kraljestvu, nato pa skupaj z Ledeno Princeso v njeni galeriji sooblikujte gozd izpolnjenih želja

Sprehodite se med v led odetimi drevesi, prosojnimi ledenimi zavesami, ledenimi vrtnicami, brvmi, potočki, jezerci, rudnikom ledenih sveč in vodometom želja do velike kristalne dvorane ledenih slapov, kjer boste lahko spremljali gledališko predstavo Žive jaslice v ledenem kraljestvu

Letos obiskovalce spomnimo na mnogokje pozabljene praznične običaje. Trije otroci pred našimi očmi obujajo tradicijo, angeli pa jo razlagajo in umeščajo v zgodovinski okvir. Za tem igrivim otroškim uvodom se družina odpravi k polnočnici in pred nami oživijo znani svetopisemski liki: Marija in Jožef, ki jima angel Gabriel sporoči milostno novico, sveti trije kralji, ki se pridejo poklonit Jezusu, in angeli, ki detetu milozvočno zapojejo, pred kuliso 25-metrskih ledenih slapov tudi letos poleti mala deklica Hana, naš desetletni leteči angelček.

Krožna pot vas popelje do poslednjih postaj ledenega kraljestva. Žive ovčke vam zablejajo ob stacionarnih jaslicah, najmlajšim pomežiknejo dobro znani risani junaki. Skupaj z njimi se lahko fotografirate ali odigrate kakšno igrico – kdo bo iznajdljivejši?

Seveda pa ne pozabite na galerijo stacionarnih jaslic, ko se vračate domov.

NE SPREGLEJTE

Kombinirane karte s Slovenskim planinskim muzejem – poglejte si predstavo Živih jaslic v ledu in Slovenski planinski muzej.
Cena: zgolj 15 € za odrasle in 10 € za otroke.
Odpiralni čas muzeja v času predstav Živih jaslic (od 25. do 30. decembra 2019): vsak dan od 10. do 19. ure.
 

Ledeno kraljestvo

Kraljestvo Snežne kraljice se razprostira na prostranem travniku pred vstopom v sotesko Mlačca pri Mojstrani.

Preko grajskega hodnika se boste obiskovalci podali do ogromnega ledenega prestola, na katerega se bodo najmlajši lahko tudi povzpeli. Sprehodili se boste po parku ledenih vrtnic, lepotilnega salona »Ivje« do vodnjaka želja. Pot vas bo vodila mimo rudnika ledenih kristalov in Galerije polarnih vetrov.

Ne da se prešteti vseh skulptur, svečk, obokov, velbov, rožic, lampijonov, smrekic, vodometov, jezerc in okraskov iz ledu, ki vas bodo pričakali ob vstopu v sotesko. Vsak meter ledenega prihoda je popolnoma dodelan. Poseben čar dodajo ledu bakle in lanterne. V njihovem soju ledene svečke oživijo, zatrepetajo in zaplešejo, če si le vzamete dovolj časa in to opazite.

Ogledi bodo možni:

 • v času predstav Žive jaslice v ledu (25. 12. – 30. 12. 2019) od 9. do 13. ure
 • v času, ko predstav ni od 9. do 19. ure

Cena vstopnice: 6 € odrasli, 4 € otroci, 1 € predšolski

Ledeno kraljestvo je odvisno od danih temperatur, zato si pridržujemo pravico do spremembe odpiralnih časov.

Več: NOVICE

Novice


Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 12 in /home/lednople/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/shortcodes/vc-basic-grid.php on line 177
foto: Žiga Vogrin

Parkirišče: neposredno pred prizoriščem (parkirišče za avtobuse je pri Slovenskem planinskem muzeju)

Tribune: pretežno stojišča, nekaj sedišč za starejše, dostopno mamicam z vozički in invalidom

Rezervacij ne sprejemamo; razen za organizirane avtobusne prevoze

Vreme: predstave so navadno v vsakršnem vremenu. Dobro pa je pred želeno predstavo preveriti, če so zaradi varnosti (padanje ledu zaradi odjuge) odpovedane.

Psom vstop ni dovoljen.

Kje smo?

Po gorenjski avtocesti do Jesenic-izvoz Hrušica, nato v smeri Kranjske Gore do vasi Mojstrana. Sredi vasi je odcep proti dolinama Kot in Krma, po približno 500m makadamske ceste se pri tabli Mlačca zavije ostro desno, po 100m je parkirišče poleg igrišč za tenis. Od tu dalje pelje pešpot ob potoku cca. 300m in že ste v središču soteske Mlačca.

Posebna ponudba

Letošnje leto vam zopet ponujamo KOMBINIRANE KARTE s Slovenskim planinskim muzejem – poglejte si predstavo Živih jaslic v ledu in Slovenski planinski muzej za ceno zgolj 15 € odrasli in 10 € otroci.

Dodatna ponudba v času predstav Žive jaslice v ledu

TOPLI KOTIČEK” s ponudbo toplih in hladnih pijač Kmetije odprtih vrat Pr’ Železn’k.

STOJNICE z lokalnimi in unikatnimi izdelki

OGLEDI “Lednega kraljestva” v času, ko ni predstav.

(V dnevih, ko ni predstav ves dan od 9. do 19.ure ; kadar so predstave, od 9. do 13. ure.)

ogledi Božičnega vrta “VIHARNIK“, obsijanega s preko 10 000 lučkami, stvaritev domačina Stanka Brusa. (lokacija tik ob Slovenskem planinskem muzeju).

IMG_6136-300x200

V soteski Mlačca pri Mojstrani domačin Pavel Skumavc vsako leto zamrzne pobočja soteske in uredi varovališča tako da nastane edinstven ledno-plezalni vrtec, kjer se prvič srečajo z ledom tečajniki iz cele Slovenije in tudi tujine, v previsih pa se varno kalijo mojstri lednega plezanja. To zimo bo plezališče še bolje urejeno, zanj pa skrbi Športno društvo lednih plezalcev Mlačca-Mojstrana (ustanovljeno 28.10.02). Zaradi velike množice plezalcev prejšnja leta od že nekaj let veljajo pravila obnašanja, plezalci morajo plačati vstopnino, za red pa skrbijo reditelji ŠDLPMM.

Jaslice 2018-2019

foto: Žiga Vogrin

Jaslice 2017-2018

foto: Žiga Vogrin

foto: Primož Pičulin

Jaslice 2016-2017

foto: Žiga Vogrin

Jaslice 2014-2015

foto: Žiga Vogrin