logo-zive-jaslice
Ledeno Kraljestvo v Mojstrani

Doživi žive Jaslice v ledu!

Jaslice Ledeno Kraljestvo

Letošnja gledališka predstava Živih jaslic v lednem kraljestvu žal ODPADE.

Predstava Živih jaslic v lednem kraljestvu se bo odvila!

Informacije

Parkirišče je na voljo neposredno pred prizoriščem popolnoma brezplačno.
Dostop je omogočen tudi otroškim in invalidskim vozičkom. Psom vstop ni dovoljen.

Cenik

Obveščamo vas, da tudi letošnja gledališka predstava Živih jaslic v Ledenem kraljestvu žal ODPADE.

Urnik

Obveščamo vas, da tudi letošnja gledališka predstava Živih jaslic 2023/24 v ledenem kraljestvu NI NA SPOREDU.

BOŽIČNA ZGODBA V OBJEMU LEDENIH SLAPOV

Kjer si dih jemajoče stvaritve narave, svetopisemsko sporočilo in umetnost podajajo roke …

45-minutno gledališko predstavo, v kateri se bo pred vami zvrstilo 24 igralcev, smo postavili v kuliso veličastnih 25-metrskih ledenih slapov, v katerih je sicer zimsko plezališče.
Posebnost naše božične predstave je, da je sestavljena iz dvajsetih drobnih prizorov. Vedno obiskovalce nagovarjata dve zgodbi: ena je svetopisemska – je osrednja, ključna in sporočilno bogata zgodba, polna Marijinega zaupanja in predanosti ter Jožefove vere v zaročenko, kar mladi par okrona s sprejetjem novega življenja. Ob to zgodbo postavimo drobce naših osebnih spraševanj, pomislekov, dvomov preteklega leta. Mnogi obiskovalci radi prisluhnejo in se nasmehnejo ravno tem, ker jih komentarji angelov zdramijo tam, kjer najmanj pričakujejo.
Morda smo v navihane pastirske igre ali v nežno petje angelov ali v Marijino in Elizabetino negotovost ali v ponos kraljev skrili kaj, kar bo nagovorilo vas. Želimo si, da bi si ob obisku predstave dovolili, da se vas kaj dotakne, vas nagovori in morda postane predmet pogovora ob družinski mizi. Hvaležni bomo, če si boste vzeli čas za začudenje in občudovanje naše minljive ledene umetnosti.

Ekipa Živih Jaslic

Verjetno niste vedeli, da:

CENIK

Obveščamo vas, da tudi letošnja gledališka predstava Živih jaslic v Ledenem kraljestvu NI PREDVIDENA.

Plačilo je možno le z gotovino.

Parkirišče je na voljo neposredno pred prizoriščem popolnoma brezplačno.

Dostop je omogočen tudi otroškim in invalidskim vozičkom.

Ogledi bodo zagotavljali vašo varnost, saj so vse poti speljane krožno in se ne
boste srečevali z drugimi obiskovalci.

Psom vstop ni dovoljen.

Novice

Žive Jaslice Mojstrana
Žive Jaslice

Zahvala

Ustvarjalci jaslic se vam zahvaljujemo za obisk in podporo, kljub temu, da nam vremenske razmere niso bile najbolj naklonjene. Hvala vam, da ste z nami v dobrem in slabem. V novem letu vam želimo polno drobnih čudežev in da se

Preberi več

Kje smo?

Po gorenjski avtocesti do Jesenic-izvoz Hrušica, nato v smeri Kranjske Gore do vasi Mojstrana. Sredi vasi je odcep proti dolinama Kot in Krma, po približno 500m makadamske ceste se pri tabli Mlačca zavije ostro desno, po 100m je veliko brezplačno parkirišče poleg igrišč za tenis. Od tu dalje pelje pešpot ob potoku in že ste v središču soteske Mlačca.

Če pa se želite sprehoditi pa lahko avto pustite v Mojstrani pri Vrtu Viharnik ali Slovenskem planinskem muzeju (oboje je odprto za obisk) in po Triglavski ulici nadaljujete peš, čez zelen most in po bregu navzgor. Vhod Ledenega kraljestva dosežete v dobrih 5 minutah. V kolikor nas boste obiskali z avtodomom ali avtobusom vam priporočamo, da izberete slednjo možnost.

Dodatna ponudba

V Mojstrano lahko pridete za cel dan. Poleg Ledenega kraljestva si lahko ogledate tudi slap Peričnik, ki je oddaljen slabo uro hoda. Ko zamrzne in ustvari ledeno zaveso postane zares veličasten. Za vse, ki imate radi gore in vas zanima zgodovina alpinizma, je obvezen obisk Slovenskega planinskega muzeja. Tam se lahko lotite tudi Triglavskega izziva (escapebox), se virtualno popeljete po jeklenici s Triglava ali pa pobegnete s sobe pobega: Pobeg iz bivaka!

Če vas zanima kako izgleda Mojstrana iz višine pa se lahko odpravite na Grančišče, manjšo skalno vzpetino, ki se ponosno dviga nad Mojstrano. Pot do vrha vam bo vzela slabe pol ure.

Nikar pa ne pozabite krasnega vrta Viharnika, delo domačina Stanka Brusa, ki se nahaja ob Slovenskem planinskem muzeju. Vrt Viharnik ustvarja že več kot 20 let in vsako zimo ga obda z več kot 10.000 lučkami. Sicer pa je bil vrt Viharnik prvi, ki je postavil obeležje vsem Mojstranškim Olimpijcem, ki jih ni bilo malo, kar 21. Sedaj lahko njihova imena najdete na Trgu Olimpijcev (nasproti trgovine Mercator)!

Izlet lahko nadaljujete tudi v Kranjsko Goro, središče zimskih športnih užitkov, kjer se lahko podate na smučišče, drsališče, tek na smučeh, lahkoten pohod po okoliških gorah ali pa se pogrejete ob čaju in ognju v Alpski vasici.

Če pa se želite sprehoditi pa lahko avto pustite v Mojstrani pri Vrtu Viharnik ali Slovenskem planinskem muzeju (oboje je odprto za obisk) in po Triglavski ulici nadaljujete peš, čez zelen most in po bregu navzgor. Vhod Ledenega kraljestva dosežete v dobrih 5 minutah. V kolikor nas boste obiskali z avtodomom ali avtobusom vam priporočamo, da izberete slednjo možnost.

Stopimo v kontakt

Pavel Skumavc

V soteski Mlačca pri Mojstrani domačin Pavel Skumavc vsako leto zamrzne pobočja soteske in uredi varovališča tako da nastane edinstven ledno-plezalni vrtec, kjer se prvič srečajo z ledom tečajniki iz cele Slovenije in tudi tujine, v previsih pa se varno kalijo mojstri lednega plezanja. To zimo bo plezališče še bolje urejeno, zanj pa skrbi Športno društvo lednih plezalcev Mlačca-Mojstrana (ustanovljeno 28.10.02). Zaradi velike množice plezalcev prejšnja leta od že nekaj let veljajo pravila obnašanja, plezalci morajo plačati vstopnino, za red pa skrbijo reditelji ŠDLPMM.