Ledeno Kraljestvo Logo
ledeno-kraljestvo

Vabljeni v objem ledenega kraljestva v Mojstrani.

Jaslice Ledeno Kraljestvo

Zanimivo. Atraktivno. Zabavno.

Pridružite se nam na dogodivščin!.

Ledeno kraljestvo je trenutno ZAPRTO. Posodobljeno: 8. 2. 2024

Ledeno kraljestvo je ODPRTO od petka do nedelje!

Informacije

Parkirišče je na voljo neposredno pred prizoriščem popolnoma brezplačno.
Dostop je omogočen tudi otroškim in invalidskim vozičkom. Psom vstop ni dovoljen.

Cenik

Cena vstopnic za ogled ledenega kraljestva:
– 8 € odrasli
– 5 € otroci
– 2€ predšolski otroci

Urnik

Trenutno je ledeno kraljestvo zaprto.

Posodobljeno: 8. 2. 2024

Ledeno Kraljestvo

Tudi letos za vas ustvarjamo Ledeno kraljestvo Mojstrana. Vabljeni, da nas obiščete.

Odpiralni čas

Ledeno kraljestvo je trenutno ZAPRTO.

V kolikor nam bo vreme naklonjeno, se kmalu spet vidimo!
Posodobljeno: 8. 2. 2024

Ledeno kraljestvo je povsem odvisno od vremenskih razmer, zato si pridružujemo pravico do spremembe odpiralnega časa, v primeru neugodnih vremenskih razmer. Spremljajte spletno stran in socialna omrežja za najnovejše informacije.

Letošnje leto Ledeno kraljestvo vabi v svoj objem v zopet posodobljeni obliki. Obiskovalce čakajo prenovljeni mlin, novi oboki, Sveta družina, tisočere prazničnih lučk, ki letos svetijo še svetleje in prestol s katerega lahko za trenutek zavladate Ledenemu kraljestvu kot kralj ali kraljica. Dodani so novi foto kotički, nekaj preprostih iger za najmlajše in ledena gugalnica za vse romantike. V pravljičnem delu kraljestva se po novem nahaja mistični gozd, ki je postalo osrčje zadnjega dela kraljestva. Skozi njega se boste sprehodili do veličastne božične jelke, ki vas bo pozdravila v slovo.

Ledeno kraljestvo Mojstrana bo odprto dokler nam bodo to omogočale vremenske razmere. O morebitnih spremembah vas bomo obvestili na naši spletni strani in na FB strani Ledeno kraljestvo Mojstrana.

Cena vstopnice

Cena vstopnice za Ledeno kraljestvo: 8 € odrasli, 5 € otroci, 2 € predšolski otroci

Ledeno kraljestvo plakat

Kaj vas čaka?

Sprehodite se po gozdni pravljični poti, ki se pne ob potoku med v led odetimi drevesi, brvmi, potočki, jezerci in vodometi, mimo lurške kapelice in mlina do pravcate male gorenjske vasice s cerkvico. Ledenemu kraljestvu smo letos dodali veliko novega:

– Naš ledeni park je dobil mnoge zanimive živalske prebivalce izpod spretnih rezbarskih rok.

– V hlevčku vas bo pričakala sveta družina v naravni velikosti.

– V galeriji si boste lahko ogledali fotografije našega več kot 20-letnega ustvarjanja: tako gledaliških predstav, kot ledenega kraljestva, plezalnega vrtca in celo sanjske zimske poroke.

– V ledenih foto-kotičkih boste z nepozabnimi motivi ustvarili nepozabne spomine.

Veselimo se vašega obiska.

Ledeno Kraljestvo Elza

Ledeno kraljestvo se razprostira na prostranem travniku pred vstopom v sotesko Mlačca pri Mojstrani.

Preko grajskega hodnika se boste obiskovalci podali do ogromnega ledenega prestola, na katerega se bodo najmlajši lahko tudi povzpeli. Sprehodili se boste po parku ledenih vrtnic, lepotilnega salona »Ivje« do vodnjaka želja. Pot vas bo vodila mimo rudnika ledenih kristalov in Galerije polarnih vetrov.

Ne da se prešteti vseh skulptur, svečk, obokov, velbov, rožic, lampijonov, smrekic, vodometov, jezerc in okraskov iz ledu, ki vas bodo pričakali ob vstopu v sotesko. Vsak meter ledenega prihoda je popolnoma dodelan. Poseben čar dodajo ledu bakle in lanterne. V njihovem soju ledene svečke oživijo, zatrepetajo in zaplešejo, če si le vzamete dovolj časa in to opazite.

Novice

Predstava živih jaslic 2018-2019
Ledeno Kraljestvo

Ledeno kraljestvo se končno odpira!

V petek, 19. januarja 2024, odpiramo vrata naše ledene pravljične dežele v Mojstrani. Vabljeni ste vsi obiskovalci, ki si želite doživeti pravljično zimsko vzdušje. Ogled je mogoč čez cel vikend, in sicer: v petek od 14.00 do 20.00 in v

Preberi več
Jaslice v ledenem kraljestvu Mojstrana
Ledeno Kraljestvo

Napovednik: Ledeno kraljestvo 2023/24

Spoštovani obiskovalci Ledenega kraljestva Mojstrana, Z veseljem naznanjamo, da smo tudi letos pripravili čaroben in prenovljen praznični svet, ki bo navdušil vse ljubitelje zimske čarobnosti. Ledeno kraljestvo bo letos zasijalo v novi podobi, obogateno z edinstvenimi doživetji za vso družino.

Preberi več
Predstava živih jaslic 2018-2019
Ledeno Kraljestvo

Ponovno odpiramo ledeno kraljestvo!

Dragi obiskovalci, po dooolgem mesecu vam končno lahko sporočimo super novico! Ponovno odpiramo Ledeno kraljestvo Mojstrana! Odprto bo od petka, 3.2. Od 14.00 do 19.00. V soboto, 4.2. In v nedeljo, 5.2. Bo odprto od 10.00 do 19.00. Prav tako

Preberi več
Predstava živih jaslic 2017-2018 v Mojstrani
Ledeno Kraljestvo

Začasno zapiramo Ledeno kraljestvo, 31.12.2022

Pozdravljeni,to leto vreme ni na naši strani. Visoke temperature☀️ in dež 🌧 so dodobra načele naše Ledeno kraljestvo. Tudi sama lega soteske ne zagotavlja dovolj nizkih temperatur, da bi led obstal.Želeli smo si, da bi vas lahko v našo družbo

Preberi več
Ledeno Kraljestvo

Odpiramo Ledeno kraljestvo! 22/23

V petek, 23.12.2022 ob 14.00 odpiramo Ledeno kraljestvo v Mojstrani. Letošnje leto Ledeno kraljestvo vabi v svoj objem v popolnoma novi preobleki. Obiskovalce čakajo prenovljeni mlin, oboki, Sveta družina, tisočere prazničnih lučk, ki letos svetijo še svetleje in prestol s katerega

Preberi več
Ledeno Kraljestvo

Nov datum odprtja Ledenega kraljestva

Odjuga tega vikenda, z dežjem in visokimi temperaturami, nam je preprečila izdelavo ledu v teh dneh, ki so bili ključni za jutrišnje odprtje, zato za pripravo potrebujemo še nekaj dni. Sprejeti smo morali težko odločitev, da Ledeno kraljestvo Mojstrana odpremo

Preberi več

CENIK

Plačilo je možno le z gotovino.

Parkirišče je na voljo neposredno pred prizoriščem popolnoma brezplačno.

Dostop je omogočen tudi otroškim in invalidskim vozičkom. Pot je speljana krožno.

Psom vstop ni dovoljen.

Kje smo?

Po gorenjski avtocesti do Jesenic-izvoz Hrušica, nato v smeri Kranjske Gore do vasi Mojstrana. Sredi vasi je odcep proti dolinama Kot in Krma, po približno 500m makadamske ceste se pri tabli Mlačca zavije ostro desno, po 100m je veliko brezplačno parkirišče poleg igrišč za tenis. Od tu dalje pelje pešpot ob potoku in že ste v središču soteske Mlačca.

Če pa se želite sprehoditi pa lahko avto pustite v Mojstrani pri Vrtu Viharnik ali Slovenskem planinskem muzeju (oboje je odprto za obisk) in po Triglavski ulici nadaljujete peš, čez zelen most in po klancu navzgor. Vhod Ledenega kraljestva dosežete v dobrih 5 minutah. V kolikor nas boste obiskali z avtodomom ali avtobusom vam priporočamo, da izberete slednjo možnost.

Dodatna ponudba

V Mojstrano lahko pridete za cel dan. Poleg Ledenega kraljestva si lahko ogledate tudi slap Peričnik, ki je oddaljen slabo uro hoda. Ko zamrzne in ustvari ledeno zaveso postane zares veličasten. Za vse, ki imate radi gore in vas zanima zgodovina alpinizma, je obvezen obisk Slovenskega planinskega muzeja. Tam se lahko lotite tudi Triglavskega izziva (escapebox), se virtualno popeljete po jeklenici s Triglava ali pa pobegnete s sobe pobega: Pobeg iz bivaka!

Če vas zanima kako izgleda Mojstrana iz višine pa se lahko odpravite na Grančišče, manjšo skalno vzpetino, ki se ponosno dviga nad Mojstrano. Pot do vrha vam bo vzela slabe pol ure.

Nikar pa ne pozabite krasnega vrta Viharnika, delo domačina Stanka Brusa, ki se nahaja ob Slovenskem planinskem muzeju. Vrt Viharnik ustvarja že več kot 20 let in vsako zimo ga obda z več kot 10.000 lučkami. Sicer pa je bil vrt Viharnik prvi, ki je postavil obeležje vsem Mojstranškim Olimpijcem, ki jih ni bilo malo, kar 21. Sedaj lahko njihova imena najdete na Trgu Olimpijcev (nasproti trgovine Mercator)!

Izlet lahko nadaljujete tudi v Kranjsko Goro, središče zimskih športnih užitkov, kjer se lahko podate na smučišče, drsališče, tek na smučeh, lahkoten pohod po okoliških gorah ali pa se pogrejete ob čaju in ognju v Alpski vasici.

Pavel Skumavc

V soteski Mlačca pri Mojstrani domačin Pavel Skumavc vsako leto zamrzne pobočja soteske in uredi varovališča tako da nastane edinstven ledno-plezalni vrtec, kjer se prvič srečajo z ledom tečajniki iz cele Slovenije in tudi tujine, v previsih pa se varno kalijo mojstri lednega plezanja. To zimo bo plezališče še bolje urejeno, zanj pa skrbi Športno društvo lednih plezalcev Mlačca-Mojstrana (ustanovljeno 28.10.02). Zaradi velike množice plezalcev prejšnja leta od že nekaj let veljajo pravila obnašanja, plezalci morajo plačati vstopnino, za red pa skrbijo reditelji ŠDLPMM.