Ledeno Kraljestvo Logo

Napovednik: Ledeno kraljestvo 2023/24

Jaslice v ledenem kraljestvu Mojstrana

Spoštovani obiskovalci Ledenega kraljestva Mojstrana,

Z veseljem naznanjamo, da smo tudi letos pripravili čaroben in prenovljen praznični svet, ki bo navdušil vse ljubitelje zimske čarobnosti. Ledeno kraljestvo bo letos zasijalo v novi podobi, obogateno z edinstvenimi doživetji za vso družino. Predviden datum odprtja je odvisen od vremenskih razmer.

Med novostmi boste lahko raziskovali prenovljen mlin, odkrivali nove obokane poti, skulpture ter občudovali Sveto družino. Na tisoče prazničnih lučk bo letos še bolj bleščeče osvetljevalo vašo pot, medtem ko boste s prestola v pravljičnem delu kraljestva lahko za trenutek zavladali kot kralj ali kraljica.

Navdušili vas bodo novi foto kotički, preproste igre za najmlajše in ledena gugalnica, ki bo očarala vse romantike. Pustite se popeljati skozi mistični gozd, ki je postal osrčje zadnjega dela kraljestva, in se na koncu sprehodite do veličastne božične jelke, ki vas bo pozdravila v slovo.

Obisk Ledenega kraljestva je odvisen od vremenskih razmer, zato spremljajte našo spletno stran in socialna omrežja za najnovejše informacije o odpiralnem času. V primeru neugodnih vremenskih razmer si pridržujemo pravico do sprememb.
Vstopnice bodo na voljo po sledečih cenah: 8 € za odrasle, 5 € za otroke med 6 in 14 letom ter 2 € za naše najmlajše obiskovalce.

Obveščamo vas še o nekaterih pomembnih informacijah za še bolj prijetno izkušnjo obiska:

Lučke na prizorišču bodo začarale Ledeni svet okoli 17.00, žal se pred tem zaradi dnevne svetlobe ne vidijo. Parkirišče, ki je neposredno pred prizoriščem, je brezplačno, kar vam olajša dostop do našega doživetja.

Starše naprošamo, da naučite svoje otroke, da se čudovitih svečk ne lomi in ne brca ledenih ograj, da bomo lahko vsi obiskovalci deležni nedotaknjenega čarobnega doživetja v Ledenem kraljestvu.

Lastnike kužkov prijazno prosimo, da svoje ljubljenčke, če je le mogoče, pustijo doma. Čiščenje rumenih lužic z ledu je izjemno težavno in vaša pomoč pri ohranjanju čistega ledu bo zelo cenjena.

Vstopnino lahko enostavno poravnate na licu mesta z gotovino. Rezervacije niso potrebne, razen za skupine nad 30 oseb. Vodenih ogledov ni, razen po predhodnem dogovoru za večje skupine.

Ob vstopu vas pričakuje Alpska hišica s čudovitimi ročnimi izdelki, medtem ko se v bližnji vasi Mojstrana (gostilna Pr Železnk, Pizzerija Kot, Aljažev hram, Špajza) lahko oskrbite s praznično ponudbo hrane in pijače.

Za celodnevno doživetje priporočamo ogled Slovenskega planinskega muzeja, Vrta Viharnik, slapa Peričnik ter obisk bližnjih znamenitosti v Kranjski Gori, kot so Alpska vasica, Jezero Jasna, Nordijski center Planica, Tamar Dom v Tamarju, in Naravni Rezervat Zelenci. 💡

Prisrčno vabljeni, da se pridružite prazničnemu vzdušju in doživite čarobnost Ledenega kraljestva Mojstrana!

S spoštovanjem,

Ekipa Ledeno kraljestvo Mojstrana

Ledeno Kraljestvo

Aktualne novice